• 0 536 612 90 09 // 0 535 352 21 58
beslenme kalitesi

Beslenme Kalitesi Cildinizden Belli Olur.

Paylaşın

Modern hayat, yoğun ve stresli yaşam ve dış etkenlerden dolayı (egzos gazları, hava kirliliği gibi), cildiniz daha mat görünebilir, yağlı ve akneli olabilir. Bütün bu olumsuzlukları en aza indirgemek için doğru ve dengeli beslenmeye ve beslenme kalitesi ne özen göstermeliyiz.

Ciltteki kan dolaşımını arttırarak rengini ve görünümünü canlandırmak için günlük olarak yeterince su tüketmeliyiz. Bir yetişkin yaklaşık 2,5 litre kadar su içmelidir.

Günlük olarak düzenli ve yeterince protein tüketmek, hem beslenme kalitesi hem de cildimizdeki kolajen üretimine destek olarak, elastikiyetini korumasına sebep olacağından yeni çizgiler daha geç oluşacaktır. Yetişkin bir erkek günde kilosu başına 1 gram civarında protein almalıdır. Bu ölçü sporcularda kilo başına 1,5 gram proteine kadar çıkabilir. Yetişkin bir kadın ise günde kilo başına 0,8 gram protein tüketmelidir.

Cildin genç ve diri görünümü için Omega3 asitleri, C vitamini ve Bakır gibi vitamin, minerallere ihtiyacı olan vücudumuza, Ceviz ve Nar ile destek olabiliriz. hücrelerimiz belli aralıklar ile yenilenmektedir. Bu yenilenmenin daha sağlıklı ve düzenli olabilmesi için hücrelerimizin iyi besleniyor olması çok önemli, bunu destek olarak alabileceğimiz Omega3 kapsülleri ve aynı zaman da vitamin mineral tabletler ile sağlayabiliriz.

Bu ayrıntıların yanı sıra, serbest radikallerin etkilerinin azaltılabilmesi için, sigara içilmemesi, antioksidan alımı ve günde 1 bardak yeşil çay tüketilmesi çok faydalıdır.


Ürün kategorileri